Biografie


Fotoshoot Terschelling foto001Naam:
Michiel Wals
Leeftijd: 23 jaar
Woonplaats: Delfzijl
Activiteiten: Singer-songwriter (Engels- Nederlandstalig & covers), Acteur, YouTuber @ Haar Gitaar V
Instrumenten: Gitaar, piano

Michiel is een jongen van 23 jaar, uit het Groningse Delfzijl. Hij is er opgegroeid en vind het heerlijk om dicht bij de zee en het strand te wonen. De basisschool was dichtbij, aan de overkant van de straat. De overstap naar de middelbare school ging zwaar. De 5 jaren die hij op de middelbare school heeft gezeten, gingen vrij lastig. Met veel tegenslagen en behoorlijke druk, heeft hij uiteindelijk toch zijn diploma behaald, en was voor elk examen geslaagd. Daarna is hij de opleiding Multimedia/ICT gaan doen op niveau 2 en 3. Die gingen ook allebei vrij moeizaam vanwege veel concentratieverlies en mislukte stages. Maar uiteindelijk heeft hij ook die 2 opleidingen met een diploma behaald.

Van zijn 18e tot zijn 21e heeft hij in Groningen gewoond. Daarna heeft hij een huisje gevonden in Delfzijl, waar hij nu weer woont. In de tussentijd heeft hij zijn taxipas gehaald. Want er was nergens werk te vinden met zijn opleidingen. Daarna heeft hij 6 maanden bij een taxibedrijf gewerkt. Tijdens die laatste 2 maanden daarvan, is hij met gitaarles begonnen omdat hij een manier wou vinden om alle drukte in zijn hoofd rust te kunnen geven. Dat bleek enorm goed te gaan. Sindsdien oefent hij gemiddeld 10 tot 18uur per week met zijn gitaar.

Mijn muziek carriere begon 2 oktober 2014. Op 22 december 2014 had ik het eerste optreden na 9 weken les, samen met een zangeres. Het was een optreden dat door meerdere artiesten van de studio werd uitgevoerd. Sinds ik het een beetje onder de knie begon te krijgen, gaat het als een speer!! 22 januari 2015 kwam de eerste cover “Anouk – Michel” uit. In februari en maart 2015 ging het steeds sneller met de muziek. Steeds meer nummers voegde ik aan mijn muzieklijst toe. Op 12 maart 2015 bracht ik in samenwerking met een zangeres een 2e cover uit, “Taylor Swift – You belong with me”.

Je kan Michiel blijven volgen wat hij allemaal doet, door onder andere te subscriben op zijn 2 YouTube kanalen:
Muziek channel: www.youtube.com/michielwals
Vlog channel: http://tinyurl.com/HaarGitaarV
Of door de 2 facebookpagina’s in de gaten te houden!
www.facebook.com/michielmusic
www.facebook.com/haargitaarv